Zahras (fvmh) position och hennes kunskapsnivå

Även om Fatima Zahra (fvmh) inte är en Imam enligt shiamuslimer, så är hennes position och ställning hos Gud, bland muslimer och speciellt shiamuslimer inte lägre än de andra Imamernas ställning, snarare är hennes ställning  likvärdig Imam Alis (fvmh) och hon har en högre position än de övriga rena Imamerna (fvmd).

Om vi vill förstå Fatimas (fvmh) kunskapsnivå och ta reda på en del om det, är det lämpligt om vi tar en titt på hennes tal om Fadak; må det vara där hon yttrar de stadigaste meningarna om monoteism och Herrens heliga natur, eller då hon gör sin förståelse och åsikt om den Helige Profeten tydlig, eller i en predikan då hon ger en kortfattad kommentar om det gudomliga ledarskapet.

Platsen för hennes predikan, denna nobla kvinnas behov av den Heliga Koranen och förklaring av orsaken till den islamiska lagen är i sig ett stadigt argument för hennes oändliga hav av kunskap som är anslutet till uppenbarelsens kanal.

Vi kan se Fatimas (fvmh) höga kunskapsnivå genom att kvinnor, eller t.o.m. Medinas män vände sig till henne gällande religiösa och teologiska frågor under hennes tid, vilket har återberättats i en del historieböcker. Även så indikerar Fatimas (fvmh) djupa rättsvetenskapliga argument angående händelsen om Fadak tydligt på Fatimas (fvmh) behärskning över hela den Heliga Koranen och dem islamiska lagarna.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *